سخنرانی سرکنسول محترم چین در دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه

سخنرانی سرکنسول محترم چین در دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه

 

از اینکه بار دیگر توفیق دعوت و حضور در دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه را یافته ام، بسیار خرسندم. سال گذشته برگزاری موفقیت آمیز نخستین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه بستر مناسبی را برای تبادلات بین المللی سراسر پویا، عمیق و عملیاتی فراهم آورد. من اطمینان دارم کنفرانس امسال نیز  همان وضعیت شایسته را ادامه خواهد داد، همزمان از صمیم قلب آرزوی موفقیت  کامل نشست سال جاری را دارم. 

خطوط ساحلی ایران با وسعتی چند هزار مایلی و برخورداری از آب های سرزمینی وسیع، ظرفیت های اقتصادی غنی و قابل توجهی را در خود نهفته است. آب و هوای بدیع این منطقه، نواحی سواحل جنوبی را به منطقه ای مستعد برای گذران ایام تعطیلات زمستانی بدل کرده و در عین حال خلیج فارس آبی و مواج و آثار فرهنگی با تاریخی بلند فرصت های بی بدیل و متنوع توسعه را در برابر  صنعت گردشگری این منطقه گشوده و از سوی دیگر نیز تنگه هرمز به عنوان یک آبراه طلایی بیش از هر زمانی شاهد تردد مکرر کشتی های تجاری کشورهای مختلف است. دولت ایران همواره اهمیت زیادی برای توسعه اقتصاد دریایی قائل بوده و با اولویت بخشی به توسعه نواحی ساحلی در جنوب، امیدوار است تا با تمام نیرو ضمن بهره گیری از کلیه ظرفیتهای راهبردی اقتصاد دریایی، برنامه های قابل توجه بسیاری را در راستای تحقق سازندگی و توسعه زیر ساخت های مناطق جنوبی بکار بندد. بر همین اساس می توان چشم انداز روشن اقتصاد دریایی ایران را به نظاره نشست و برای آینده، در انتظار به نتیجه رسیدن ظرفیتهای عظیم همکاریهای خارجی در حوزه وسیع و گسترده  اقتصاد دریایی بود. 

600 سال پیش از این، جنگ خه، دریانورد شهیر چینی با راهبری ناوگان عظیم دریایی اش، بارها به هرمزگان سفر کرده و روایت های تاریخی چند صد ساله ای را در این منطقه از خود به یادگار گذاشته است. در این میان ملت های دو کشور نیز از طریق جاده ابریشم دریایی مبادلات في مابين را گسترش داده و  داشته های خود را با دیگر ملل به اشتراک گذاشته و از قبل چنین تعاملاتی شالوده ای مستحکم را برای دوستی سنتی چین و ایران به رشته تحریر در آورده اند.  امروز پس از 600 سال چین و ایران با گذر از طوفان های حوادث متعدد و  فراز و نشیب های بسیار، مناسبات مشارکت جامع راهبردی را به مثابه کشتی مشترکی که ملت های دو کشور سوار بر آن به مصاف طوفان ها می روند بنیان  نهاده و پشت به پشت یکدیگر پای در مسیر تعامل و همکاری نهاده اند. در سال 2024، جناب آقای شی جین پینگ رئیس جمهور چین که برای شرکت در  اجلاس سران بریکس به کازان سفر کرده بودند، در جریان دیدار و گفتگو با جناب آقای پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران اشاره کردند که صرف نظر از  هر گونه تغییر و تحول در شرایط بین المللی و منطقه ای، چین به گونه ای ثابت  و پایدار همکاری های دوستانه خود با ایران را توسعه خواهد داد و از اقدامات  ایران در حفاظت از تمامیت ارضی، امنیت و عزت ملی و همچنین تداوم پیوسته توسعه اقتصادی بومی خود حمایت خواهد نمود. در همین حال جناب آقای وانگ ای، وزیر خارجه چین در دیدار با همتای ایرانی خود جناب آقای عراقچی، اظهار داشت، دو کشور باید ضمن تداوم مواضع خویش در حمایت متقابل از موضوعات مرتبط با منافع بنیادین یکدیگر، تداوم هماهنگی و همکاری های نزدیک خود در  چارچوب سازمان همکاری شانگهای را در دستور کار قرار داده و دست در  دست یکدیگر ارتقای سطح همکاری ها در مجموعه بریکس را نیز محقق نمایند.

 در حال حاضر، مردم چین به گونه ای همه جانبه در حال پیشبرد هدف عظیم ساخت یک کشوری قدرتمند و تحقق رستاخیزی ملی تحت لوای مدرنیزاسیون به سبک چینی هستند. مدرنیزاسیون به سبک چینی، تحقق فرآیند مدرن سازی از  حرکت در مسیر توسعه صلح آمیز است، آنچه ما بدنبال آن هستیم، صرفا مدرن سازی متکی بر یک پایه و فرآیندی تک محوری نیست بلکه تحقق توسعه صلح آمیز همپای دیگر کشورها و شکل دهی به همکاری برد - برد و نوعی از مدرن سازی جهانی است که برآیند آن نوعی شکوفایی جمعی در جهان خواهد بود. سال 2025، در سازمان همکاری شانگهای به عنوان سال چین نامگذاری شده است.  چین همواره به مبانی روح سازمان شانگهای یعنی "اعتماد متقابل، منافع متقابل، اصل برابری، اصل هماهنگی متقابل، احترام به تنوع تمدن ها و تلاش برای تحقق توسعه مشترک" پایبند بوده و مایل است همکاری های خود در حوزه های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، مردمی و دیگر زمینه های مورد نظر را با ایران و دیگر شرکای سازمان همکاری شانگهای تقویت نموده و با تحقق چند جانبه گرایی حقیقی، در راستای پیشبرد صلح و ثبات در منطقه و حفاظت از اصول مبنایی حاکم بر روابط بین الملل گام بردارد. من بر این باورم که تحت هدایت‌های داهیانه رهبران دو کشور چین و ایران، همکاری های دوستانه دو کشور در  چارچوب ساخت مشترک ابتکار "کمربند و جاده"، روح سازمان شانگهای و روح بریکس با نشاط و تحرکی بی وقفه مواجه خواهد شد. 

جناب آقای شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، پیش از این با اشاره به اینکه با مرور تاریخ توسعه اقتصادی جهان، در می یابیم که همواره یکی از نکات آشکار  این فرآیند، حرکت از مسیر خشکی به دریا، ورود به جهان از راه دریاها و آنگاه حرکت به سوی تحقق رفاه بوده است، اینگونه گفته اند که چنین ایده ای نه تنها به  نوعی قوانین توسعه اجتماعی بشری را برای ما آشکار می سازد، که از جهاتی سیر توسعه اقتصادی جهان را نیز برای ما روشن می نماید. بر همین مبنا باید  استان هرمزگان را به عنوان منطقه ای که در مجاورت خلیج زیبای فارس قرار گرفته، به منزله دریچه ورود ایران به دریاها و همچون پنجره ای رو به جهان خارج دانست. سرکنسولگری چین در بندر عباس بدون هر گونه کوتاهی و با بکارگیری تمام همت خود در راستای تحقق اهداف مهم و مشترک تعیین شده از سوی رهبران عالی دو کشور گام خواهد برداشت و در همین راستا شرکت های چینی بیشتری را نیز برای حضور در این خطه کهن، پربار و سرشار از فرصت های بی بدیل تشویق خواهد نمود و رسالت خویش را در جهت تقویت تعاملات و مراودات با دوستان ایرانی و جستجوی مشترک فرصت های بیشتر برای همکاری های بیشتر با هدف یاری ایران در مسیر تحقق شکوفایی اقتصاد دریایی و نهایتا سعادت بیش از پیش ملت های دو کشور و ایجاد زمینه های بیشتر همکاری های چین و ایران به انجام خواهد رساند.

بازدیدامروز خبر: 1
  
بازدید کل: 38